Dolar 21,2498
Euro 22,8390
Altın 1.337,66
BİST 5.372,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
23°C
Parçalı Bulutlu
Sal 23°C
Çar 23°C
Per 23°C
Cum 24°C

KDV İNDİRİMİ FİYATLARA YANSIMAYA BAŞLADI

Gıda ürünlerinde KDV’nin yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesine yönelik düzenlemenin ardından Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da ekipler denetimlere başladı.

<strong>KDV İNDİRİMİ FİYATLARA YANSIMAYA BAŞLADI</strong>
14 Şubat 2022 13:01
69

Edirne Ticaret Müdürlüğü ekipleri, market ve firmaların, indirimleri gıda ürünleri fiyatlarına yansıtıp yansıtmadığını kontrol etti.

Raflardan aldıkları ürünlerle kasaya giden ekipler, ürünlerin etiket fiyatları ile kasadaki fiyatlarını karşılaştırdı.

Yazar kasa kontrolü de yapan ekipler, fişlerdeki KDV oranının düşüp düşmediğini kontrol etti. Denetimlerde, esnafların KDV indirimlerini fiyat etiketlerine yansıttığı görüldü.

http://habervizyon.com/wp-content/uploads/2022/11/emin-omu-balik-ekmek-reklam-scaled.jpg

Tekirdağ ve Kırklareli’nde Ticaret Müdürlüğü ekipleri de ürünlerin etiket fiyatları ile kasadaki fiyatlarını karşılaştırdı.

Denetimlerin gün boyunca devam edeceği belirtildi.”KDV indirimiyle enflasyonun tüketiciler üzerindeki yükünü azaltacağız”

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, yaptığı yazılı açıklamada, “KDV Sistemini Sadeleştirme Programı” kapsamında temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV’nin yüzde 1’e indirildiğini anımsattı.

http://habervizyon.com/wp-content/uploads/2022/11/emin-omu-balik-ekmek-reklam-scaled.jpg

Tüm dünyayı etkisi altına küresel bir salgınla mücadele edildiğini belirten Aksal, şunları kaydetti:

“Bunun en önemli yansımalarından biri de uluslararası boyutta gıda fiyatlarındaki artış. Ulaşım ve tedarik zincirinin sekteye uğraması ile dünya çapında yaşanan bu salgının ekonomik yansımalarını en aza indirgeyebilmek adına çalışmalar yapıyoruz. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı temel gıda ürünlerindeki KDV’nin yüzde 8 den yüzde 1’e indirilmesiyle enflasyonun tüketiciler üzerindeki yükünü azaltacağız.

Ayrıca bazı gıdalarda toptan ve perakende de uygulanan farklı KDV oranlarını da kaldırarak, uygulamada kolaylık sağlamayı amaçlıyoruz. KDV’nin sadeleştirilmesi çalışmalarımız adına çok önemli bir adım atmış bulunmaktayız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.