Mantar Kabuğu Kullanılarak Yapılan Bilgisayar Çipi Kolayca Geri Dönüştürülebilir

Bilgisayar çiplerinin ve pillerin tabanı geri dönüştürülemeyen plastikten yapılma eğilimindedir, ancak bunun yerine belirli bir mantar türünden elde edilen deriyi kullanmak elektronik atıkları azaltacaktır.
Bilgisayar çiplerinin ve pillerin tabanını yapmak için mantar kabuğu kullanmak, onları geri dönüştürmeyi kolaylaştıracaktır.
İletken metallerden oluşan tüm elektronik devrelerin, substrat adı verilen bir yalıtım ve soğutma tabanına oturması gerekir. Hemen hemen her bilgi işlem çipinde, bu alt tabaka atılan geri genellikle bir çipin ömrünün sonunda elektronik atığa katkıda bulunuyor . 50 milyon ton dönüştürülemeyen plastik polimerlerden yapılır. Bu , her yıl üretilen
, “Alt tabakanın kendisi geri dönüştürülmesi en zor olanıdır” diyor Martin Kaltenbrunner Avusturya Linz’deki Johannes Kepler Üniversitesi’nden . “Aynı zamanda elektroniğin en büyük parçası ve en düşük değere sahip, bu yüzden üzerinde gerçekten yüksek değere sahip belirli çipler varsa, onları geri dönüştürmek isteyebilirsiniz.”
Kaltenbrunner ve meslektaşları, için mantar Ganoderma lucidum’dan deri kullanmayı denediler. biyobozunur bir elektronik substrat olarak işlev görmek
Tipik olarak çürüyen odun üzerinde büyüyen mantar, mantarın kök benzeri bir parçası olan miselyumunu yabancı bakterilerden ve diğer mantarlardan korumak için bir deri oluşturur. Deri, araştırmacıların test ettiği diğer mantarlarda büyümedi. Cildi ayıklayıp kuruttuklarında, esnek olduğunu, iyi bir yalıtkan olduğunu, 200°C’den (390°F) fazla sıcaklıklara dayanabildiğini ve bir kağıda benzer bir kalınlığa sahip olduğunu buldular.