Dolar 19,0923
Euro 20,5555
Altın 1.199,10
BİST 5.031,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Sal 8°C
Çar 10°C
Per 12°C
Cum 16°C

Türkiye’nin İlk Petrol Kuyusu

Türkiye’nin İlk Petrol Kuyusu
4 Ocak 2023 13:16
43

Türkiye’nin komşuları petrol zenginiyken Türkiye’ de petrol olmadığı söyleniyor. Türkiye’de petrol var, peki Türkiye’den petrolün çıkmasını kimler istemiyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Milli ve Yerli Teknoloji Projesi’nde , Akdeniz ve Karadeniz’de doğalgaz ve petrol arama çalışmaları en gelişmiş teknolojilerle hedefine doğru ilerliyor.

http://habervizyon.com/wp-content/uploads/2022/11/emin-omu-balik-ekmek-reklam-scaled.jpg

2021 yılında 112 kuyunun sondajını tamamladık. 2022 hedefimiz, 150 kuyunun sondajını tamamlamak.

Kara alanlarımızda yaptığımız çalışmalarda son 3 yılda toplam 138 milyon varil petrol eşdeğeri yeni rezerv ekledik.

Dört bir tarafı denizlerle çevrili ülkemize dört başı mamur bir sondaj filosu kazandırmak için işimize dört elle sarıldık,” dedi.

http://habervizyon.com/wp-content/uploads/2022/11/emin-omu-balik-ekmek-reklam-scaled.jpg

Türkiye’nin doğal gaz sistemine giren toplam miktar, 2021’de bir önceki yıla göre yüzde 23,2 artarak61 milyar 601 milyon 555 bin metreküpe çıktı.

Türkiye’ye giren doğal gaz miktarı 2020’de 50 milyar metreküp olarak hesaplanmış, toplam tüketim miktarı ise  48 milyar 300 milyon metreküp olarak gerçekleşmişti.

Mardin’in Midyat ilçesinde petrol arama ve sondaj faaliyetlerine başlandı.

Midyat ilçesine bağlı Basbirin’de 1930’lu yıllarda yapılan sondaj faaliyetleri, teknik arızalardan dolayı sonlandırılmıştı.

TPAO, Basbirin’de 3100 derinlikte yeniden sondaj yapmaya başladı.

DÜNYADA İLK DEFA BOR ATIKLARINDAN PİL ÜRETİMİ

Bakan Fatih Dönmez: “Eskişehir Kırka’da yıllık 600 ton, Balıkesir Bandırma’da ise yıllık 100 ton üretim yapacak tesislerimizin yapım ihalelerini bu yıl içerisinde gerçekleştireceğiz.  Dünyada ilk defa bor atıklarından üretiyoruz bu pilleri. AR-GE’si tamamıyla bize, bizim mühendislerimize ait. Üretilen lityum karbonatın lityum iyon batarya üretiminde kullanılması için Aspilsan ve Aselsan ile iş birliği anlaşmaları imzaladık. Yerli lityum bundan sonra Türkiye’nin yerli teknolojisine enerji sağlayacak,”dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.