Dolar 27,4668
Euro 29,0320
Altın 1.647,27
BİST 8.218,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 23°C

Google’dan çok önemli Gmail açıklaması

Google, Amerikalı senatörlere yazdığı mektubunda, elektronik mektuplaşma hizmeti olan Gmail’deki verilerin diğer uygulama geliştiricilerle paylaşmasını savundu.

Google’dan çok önemli Gmail açıklaması
22 Eylül 2018 13:07
133

Alphabet şirketinin çatısı altında olan Google, dünya çapında 1,4 milyar insanın kullandığı Gmail’deki maillere, eklenti geliştiren yazılımcıların ulaşmasına izin veriyor.

Perşembe günü kamuya açıklanan şirket mektubuna göre Google, nasıl kullandıkları konusunda şeffaf oldukları ve izin aldıkları takdirde Gmail’deki içerikleri üçüncü kişiler ile paylaşmaya devam edeceklerini vurguladı.

Mektupta güvenlik araştırmacılarının, üçüncü kişileri denetleyerek bu verilerin kötü bir şekilde kullanılmasına izin verilmediği öne sürüldü.

http://habervizyon.com/wp-content/uploads/2022/11/emin-omu-balik-ekmek-reklam-scaled.jpg

Şirket, kötü niyetli uygulamaların tespit edildiğinde kaldırıldığını, kullanıcıları da bu uygulamalar hakkında uyardığını kaleme aldı.

Ancak mektubunda kaç şirketin kötü niyetli olduğunun tespit edildiğine dair bir rakam vermedi.

Söz gelimi bir şirket mailler arasında ‘makbuz’ araması yapmak isterse Gmail’deki makbuzları görüntüleyebiliyor.

http://habervizyon.com/wp-content/uploads/2022/11/emin-omu-balik-ekmek-reklam-scaled.jpg

Google, verilerin gizliliği ve güvenliği ile ilgili genişleyen bir soruşturma kapsamında sorgulanıyor.

ABD’de Senato’nun ticaret komitesi, Google, Apple, AT&T ve Twitter şirketlerini 26 Eylül’de düzenlenecek bir oturumda veri güvenliği uygulamaları ile ilgili olarak sorgulayacak.

Haziran 2017’de Google kişileştirilmiş reklamların oluşturulmaması için Gmail’in verilerinin taranmasına son vereceğini, gizlilik ve güvenlik konularında değişiklikler yapacağını söylemişti.

Google, Reuters’ın konu ile ilgili sorularına yanıt vermedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.